שיטת הסינולאה - שיטה ייחודית לעצירת שמן בבית הבד בבני דרום.shemen

- שמן הזית המיוצר בבני דרום בשיטת הסינולאה הוא שמן המופק ללא לחץ השמן בעל טעמים עדינים פירותיים משובחים בחמיצות של בין 0.2%-0.5
 הזיתים עוברים ניקוי יסודי והסרת עלים במערך יחודי. כל הזיתים נטחנים באבני ריחיים דבר הבמטיח טעם ארומטי ועדין במיוחד.

- כיצד מיוצר שמן זית בשיטת סינולאה?
לאחר ריסוק הזיתים העיסה נכנסת לתוך מערבל ומסתובבת בתוכו 7 פעמים בדקה. אל העיסה נכנסים ויוצאים באיטיות רבה אלפי להבי נירוסטה. השמן שבעיסה נצמד ללהבים ומטפטף לתוך מיכל אגירה, כך נאגר השמן.

- יתרון שיטת הסינולאה…
אין לחץ על העיסה, השמן מיוצר ללא כבישה בכלל. כל תכונותיו הבריאותיות של שמן הזית. בשיטת הסינולאה החמיצות מינימלית, טעמו של השמן פירותי, עדין, רענן וריחו נעים.

- מקור השיטה…
חברת RAPANELLI (רפנלי) מהעיר פוליניו שבמחוז אומבריה שבאיטליה פיתחה את השיטה. בכל העולם ישנם מספר מועט של בתי בד העובדים בשיטת הסינולאה. בית הבד בבני דרום הוא הראשון במדינת ישראל.

- כיצד מיוצר שמן זית כתית בכבישה קרה רגילה?
לאחר ריסוק הזיתים העיסה מוכנסת לתוך דקנטר שהוא מפריד אופקי. תפקידו-לעשות הפרדה בין החלק המוצק שהוא הגפת לבין החלק הנוזלי שנקרה המוהל. המוהל מכיל את השמן והמים. (ישנו דקנטר המפריד ישר גם את המים מהשמן). בשמן זית זה החמיצות עד 0.8% שהוא כתית מעולה (EXTRA VIRGIN).

 

כדאי לציין שיש בתי בד שעושים את ההפרדה בין מוצק לנוזל (מוהל)בלחץ מכבש על עקלים. חסרון שיטה זו הוא אי היכולת לנקות בצורה יסודית את העקלים בסוף כל יום עבודה.ניקוי לא טוב גורם לפטריות ולכלוך להצטבר על העקלים.דבר זה גורם לעליית חמיצות שמן הזית וטעמי לוואי.

שמן זית בשיטת הסינולאה היא הגירסה המודרנית של " הראשון שבראשון אין למעלה הימנו"  (בבלי מנחות פ"ו) שבו השתמשו למנורת בית המקדש.

מאת admin